Valse meldingen staan zeker in de top vier aan ergernissen van de zorgprofessional. Onnodig veel, vaak loze, meldingen moeten afwerken alleen omdat bijvoorbeeld de bewoner zich omdraait in bed of de sprei van bed valt. Dit leidt uiteindelijk tot zogeheten alarm moeheid.

Door de inzet van smart sensoren (camera’s) en slimme software behoort dit nagenoeg tot het verleden. De sensoren registreren of bewoners het bed verlaten, uit bed vallen, op de grond zitten of zelfs rondlopen en wanneer zij de kamer verlaten.

Zo vervangt de slimme sensor de bewegingsmelder en bespaart het de zorgprofessional veel tijd.

Het borgen van nachtrust. De ‘nachtronde’ wordt door de zorgprofessional met erkende rechten, via een beeldscherm, doorlopen. De praktijk bewijst dat de virtuele ronde een positief effect heeft op de gesteldheid van de bewoner. De bewoner slaapt ongestoord met een betere nachtrust tot gevolg.

Middels het (geblurd) beeld heeft de zorgprofessional op afstand via de smartphone (of desktop) al direct een goed beeld bij de kamer en kunnen zij de situatie beter inschatten. Voor de bewoner levert dit uiteindelijk meer privacy op door minder onnodige nachtelijke bezoekjes.
Smart sensoren dragen bij aan de kwaliteit van leven van de bewoner.