Datacenters

Datacenters beschikken over hoogwaardige voorzieningen als het gaat om brandbeveiliging, toegangscontrole, (nood)stroomvoorziening en klimaatbeheersing. Ook beschikt een datacenter over verbindingen met het (publieke) internet die doorgaans redundant of dubbel uitgevoerd zijn.

IP-Connected is hierin nog een stap verder gegaan en heeft haar datacenter ingericht in één van de 24 data-torens in Nederland. Op ruim 80 meter hoogte wordt uw data letterlijk in de cloud opgeslagen. Naast de opslag in de toren wordt gebruik gemaakt van een datacenterlocatie voor specifiek internetontsluiting. Hiermee beschikt IP-Connected over zogenoemde geo-redundantie.

 

De toren, voormalig gebruikt voor televisie-uitzendingen, maken onderdeel uit van de Nederlandse nood-infrastructuur. Dit betekent dat de torens als eerste weer voorzien worden van stroom wanneer er een verstoring in de stroomtoevoer plaatsvindt. Daarnaast beschikken de torens over eigen dieselaggregaten om stroomonderbrekingen bijna tot een nulpunt terug te brengen. Voor de koeling wordt de natuurlijk gefilterde luchtstroom van buitenaf gebruikt. Dit maakt de torens het meest duurzaam en efficiënt.

 

De gewapende betonnen torens zijn voornamelijk onbemand. Er is slechts één stalen toegangsdeur wat de torens veilig maakt voor invloeden van buitenaf.

 

Met de datacenter oplossing(en) van IP-Connected bent u niet alleen verzekerd van dataopslag op grote hoogte binnen de eigen landsgrenzen. Ook is het een uiterst duurzame en veilige keuze.

Vragen? Neem contact met ons op.

IP-Connected. Zekerheid in verbinding.