SMS ontvangen voor activatie van 4G bellen?

KPN stop per 31 maart 2022 definitief met 3G. Als bevestiging hiervan heeft KPN een SMS verzonden naar verschillende aansluitingen.

3G UIT
Vanaf 31 maart 2022 stopt KPN definitief met 3G. Zij zetten het 3G-netwerk uit omdat steeds minder mensen gebruik maken van 3G en al internetten via 4G en 5G. Bovendien zullen de frequenties die nu voor 3G worden gebruikt, ingezet worden voor het 4G- en 5G-netwerk. Zo wordt het 4G- en 5G-netwerk nóg sneller, veiliger en stabieler.

Heeft jou organisatie nog oude telefoons, tablets of andere data apparaten en maken zij enkel gebruik van het 3G-netwerk? In dat geval kunt u nog tot 31 maart 2022 internetten en bellen over 3G. Daarna zijn deze devices niet meer bereikbaar! Toestellen die ook gebruik kunnen maken van het 2G netwerk zullen nog wel bereikbaar zijn, maar terugvallen naar het 2G netwerk. Hiervan zijn de gevolgen:

  • De internetverbinding is langzamer
  • Geluidskwaliteit van bellen is minder
  • Zij kunnen niet internetten en bellen tegelijkertijd
Geen reactie's

Geef een reactie